Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας φιλοσοφίας στην Αθήνα

Ανάμεσά τους ο Γίργκεν Χάμπερμας και ο Ουμπέρτο Εκο
Κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες του κόσμου, όπως ο Γίργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Εκο, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς, ο Μπιλ Μακμπράιτ, ο Ντέρμοτ Μόραν, ο Λούκα Σκαραντίνο θα λάβουν μέρος στο 23οΠαγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 4 έως και 10 Αυγούστου. «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής» είναι το θέμα του συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία ως μία επιστροφή στις κλασικές πηγές της φιλοσοφίας με δεδομένο, ότι εφέτος συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος.
 
 Για το λόγο αυτό ορισμένες από τις συνεδρίες με συμβολικό νόημα θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος,αλλά και  στην Πνύκα το λίκνο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στο Λύκειο του Αριστοτέλη και στην Αγία Φωτεινή Ιλισού, τον τόπο όπου λαμβάνει χώρα ο διάλογος του Πλάτωνος «Φαίδρος». Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, όπου θα λάβει χώρα και μεγάλη μουσική εκδήλωση ενώ οι κανονικές εργασίες, αρχής γενομένης από την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθούν στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη.
 
 Στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου του 21ου αιώνα περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες από 105 χώρες κόσμου στέλνοντας μηνύματα για αξίες, θέσεις και πνευματικούς προσανατολισμούς αλλά ταυχρόνα μιλώντας για την στάση των φιλοσόφων στο σύγχρονο κόσμο.
 
 Εκτός των προαναφερομένων στο συνέδριο θα βρίσκονται οι Γιώργος Αναγνωστόπουλος,  Εβάνδρο Αγγάτσι,  Τζων Μακντάουελ,  Ενρίκο Μπέρτι,  Τζουλιάνα Γκοντσάλες,  Γκέραντ Ζέελ,  Μαριέτα Στεπάνυαντς,  Πασχάλ Εντζελ,  Τόμας Κάλβο,  Τόμας Ρόμπινσον,  Τζέρεμι Ρήντυ,  Μπουβάν Σαντέλ και πολλοί άλλοι.
 
 Οι εργασίες θα είναι ανοιχτές για παρακολούθηση και συμμετοχή σε όσους ενδιαφέρονται, με υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου και καταβολή της οικονομικής συνδρομής για την κάλυψη των εξόδων. 
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου